5. listopadu 2018

Začínáme s tkáňovými solemi II – školáci a studenti

Domů » Homeopatické články » Začínáme s tkáňovými solemi II – školáci a studenti Kategorie: Tkáňové soli

V dnešním pokračování se budeme věnovat tkáňovým solím, které se hodí, když máte doma školáka nebo studenta.

Základní solí je zde opět královská modrá Calc phos. Pomůže dětem, které se vracejí ze školy unavené a stěžují si na bolesti hlavy. Je vhodná u dětí s poruchami pozornosti a hyperaktivitou v kombinaci s Kali phos, při zvýšené kazivosti zubů v kombinaci s Calc fluor či při doléčování zlomenin.


Často používanou je i Kali phos, nejen u ADHD v kombinaci s Calc phos, ale i při únavě ze studia v době maturit nebo zkoušek, děti mají tendenci kompenzovat nedostatek energie cukry, vyhledávají coca colu. Je to výborná sůl na podporu koncentraci a paměti. Sáhněte po ní i v případě, pokud má dítě po celém dni problém se zklidnit a usnout.

Zajímavým symptomem, který ukazuje na potřebu Ferr phos, je touha jíst sníh. Tato tkáňová sůl pomáhá zlepšit koncentraci zejména u osob se sklonem k anémii, udržuje bdělost a podporuje též imunitní funkce. Preventivně je možné podávat ji v kombinaci s Kali mur během podzimu a zimy, kdy je zvýšený výskyt akutních respiračních onemocnění. Z doplňkových tkáňových solí je pro podporu imunity vhodné také Zincum.

Únava, malátnost, otupělost od rána a potíže se vstáváním z postel mohou být dané nedostatkem tekutin. Nat mur se postará o jejich rovnováhu a optimální přísun. Výrazně zvyšuje pocit žíznivosti a chuť na vodu.

Dávkování:

Při akutních obtížích je možno podávat 1–2 tablety po hodině. U chronických potíží 2x denně 1 tabletu, počet tablet lze zvýšit při intenzívnějších obtížích.

Máte-li dotaz k užívání či použití tkáňových solí, nebojte se a zeptejte se mě poradna@modryhad.cz.

 

Přečtěte si také:

Začínáme s tkáňovými solemi I – malé děti

 

 

 

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: