27. dubna 2018

Uzavřená lyžařská sezóna (případ Ruta graveolens)

Domů » Homeopatické články » Uzavřená lyžařská sezóna (případ Ruta graveolens) Kategorie: Homeopatie, Případy z praxe

Už od dob prvního lyžařského výcviku v 7. třídě ZŠ těm dvěma prkýnkům a zákeřně kluzkému bílému povrchu nedůvěřuji. A bodejť ne! Každoročně se na mě obracejí klienti s úrazy spojenými s lyžováním. Jeden takový dotaz mi přistál v e-mailové schránce i tento týden. Protože byl zajímavý, požádala jsem klientku, aby pro vás celý příběh v krátkosti sepsala. A tady je…


Letošní lyžařskou sezónu jsme jeli uzavřít v polovině dubna do Rakouska. Poslední slunný den jsme trávili na ledovci ve výšce 3500 m.n.m., bylo krásné počasí, a i v takové výšce byl sníh odpoledne už docela těžký. Při poslední jízdě dolů před malou pauzou (jak už to tak bývá) se mi zařízla levá lyže a cítila jsem, že koleno to úplně nezvládá. Vzápětí přišel pád, který nejvíc odnesla levá noha. Cítila jsem, jak se koleno kus posunulo a zase vrátilo zpět, zabolelo mě i směrem ke kyčli. Hned jsem se snažila na nohu postavit, aby koleno nenateklo. Došoupala jsem sjezdovku a okamžitě sáhla do kapsy pro Arnicu CH15, kterou nosím všude s sebou. Hodinu jsem koleno ledovala, přitom jsem si stále brala Arnicu. Pak nás čekala 7 hodinová cesta autem a ráno bylo koleno dvojnásobné.

Na nohu jsem se sotva postavila, stále jsem měla jen Arnicu, kterou jsem si 5x denně dala. To trvalo zhruba 4 dny, ale neměla jsem pocit, že by se koleno nějak zlepšovalo. Napsala jsem o radu své homeopatce, která mi poradila Rutu graveolens. Už po prvních 2 kuličkách jsem měla pocit, že otok opadá. A druhý den jsem byla schopná dojít poprvé pro syna do školky.

Z příběhu je krásně vidět, že homeopatika nejsou jen placebo, které uklidní mysl, a tak člověku uleví. Vždy je důležité, kterou kuličku vyberete, protože když zvolíte špatně, tak se žádného efektu nedočkáte. Na horním obrázku vidíte levé koleno před ošetřením Rutou, na spodním pak druhý den po užívání Ruty.

Věnujme ještě několik vět hlavní hrdince Rutě graveolens – Routě vonné.

Je vhodná, pokud dojde k pohmoždění v oblasti končetin, kloubů a šlach. Použijete ji tedy při podvrtnutém kotníku, kolenu i zápěstí, při úrazech vazů a okostice. Vynikající je i při naražené kostrči.

Zhoršuje se vlhkou zimou, odpočinkem, námahou.

Zlepšuje se mírným pohybem a teplem.

Ruta je určitě jedním z homeopatik, které se vyplatí mít doma či v cestovní lékárničce.

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: