9. prosince 2018

Strach a panika z rachejtlí

Domů » Homeopatické články » Strach a panika z rachejtlí Kategorie: Bachovy esence, Případy z praxe

Blíží se období, které pejskaři moc v lásce nemají. Bujaré oslavy příchodu nového roku doprovázejí ohňostroje, petardy, rachejtle a dělobuchy, na které zvýšeným neklidem a někdy i panikou psi reagují. Řada z nich pak odmítá venčení, klepou se, kňučí nebo se dají na zběsilý útěk, protože se bojí výstřelů, které se ozývají často i několik týdnů před koncem roku.


Velmi dobře a poměrně rychle pomáhají v této situaci Bachovy květové esence. Je dobré je začít podávat přibližně 14 dní před koncem roku, pokud je třeba, tak i dříve. Můžete je z užívací lahvičky nakapat buď do vody nebo i na piškot.

Mám teď jeden čerstvý bachovkový příběh s pejskem v hlavní roli, tak se o něj s vámi podělím.

V polovině listopadu mi psala paní Michaela prosbu o radu, co počít s její fenkou:

Adoptovala jsem ji a po dvou měsících se mi podařilo ji dát trochu do kupy, přestala se bát i letadel, to byla hrůza. Zůstal však strach z bouřek, výstřelů, ohňostrojů a také ze tmy. Tam se lepší, ale je vidět, že trpí. Chytá paniku, schovává se, odmítá vylézat. Když nepolevuje tlak, přetáčí se ze strachu do agrese. Chtěla bych jí ulevit. Tréninkem jsme hodně zvládly, ale toto je dlouhodobý problém. Podle bývalé majitelky určitě déle než rok.

Zvolila jsem v tomto případě kombinaci Krizové esence (vyhrocené, intenzívní stavy), Kejklířky skvrnité (strach z konkrétních podnětů) a Vlašského ořechu (nejistota a přecitlivělost). A zhruba po třech týdnech mi dorazila následující, velmi potěšující zpráva:

Fenka se celkově hodně zklidnila, pořád se směje a mazlí. Dnes poprvé nereagovala útěkem na střelbu v dálce. Věděla o ní, vrátila se ke mně a neutekla pryč!  Mám obrovskou radost a rada bych vyzkoušela kapky i u druhého pejska na strach z jízdy autem.

Vždycky mě těší, když mi dáte vědět, že se vám, vašim blízkým nebo chlupatým kamarádům po navržené terapii daří lépe. Je to pro mě povzbuzující, dodává mi to energii a sílu do další práce, protože vidím, že má smysl.

Stresem z výbuchů trpí nejen naši domácí mazlíčkové, ale i hospodářská zvířata, divoká zvěř a ptáci. Myslete na to, prosím, ve chvíli, kdy si budete nějakou tu petardičku na oslavu konce roku a příchodu roku nového kupovat.

Přeji vám krásný adventní čas.

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: