7. ledna 2015

Detoxikace po očkování a jak očkovat bezpečněji

Domů » Homeopatické články » Detoxikace po očkování a jak očkovat bezpečněji Kategorie: Bachovy esence, Homeopatie, Tkáňové soli

V poslední době je stále častěji slyšet o nežádoucích účincích vakcín a smutným faktem je, že i k homeopatům ve větší míře přicházejí rodiče s dětmi, které byly do očkování zdravé a potíže se projevily bezprostředně po vakcinaci nebo v krátké době po ní. Případně se jedná o děti, které mají opakované infekce dýchacích cest, záněty středouší, alergie, ekzémy, poruchy růstu, spánku apod.


Ne vždy se v těchto případech jedná o následky aplikace vakcíny, ale pokud toto podezření existuje, je možné provést detoxikaci organismu podáním homeopatika (resp. izopatika, neboť se jedná o stejnou látku) z dané vakcíny, v určitém schématu a potencích obvykle C30, C200, 1M a 10M. Vždy je potřeba postupovat přísně individuálně, podle aktuálního stavu a projevů dítěte. Je také nutné počítat s bouřlivějšími reakcemi a v závislosti na nich se pak také homeopatikum opakuje.

V případě akutní lokální reakce jako je otok, zarudnutí či bolestivost je vhodné podat nejprve homeopatický lék, který tomuto stavu symptomaticky nejpřesněji odpovídá. Detoxikaci je pak možné řešit později dle potřeby. Dobrou zkušenost mám též s posílením organismu konstitučním lékem a jednorázovým podáním homeopatika z příslušné vakcíny ihned po očkování.

Co podat preventivně před vakcinací

Jestliže se držíme zásad klasické homeopatie, pak není možné podávat homeopatikum před očkováním, protože se vybírá na základě aktuálních příznaků. Nejsou-li symptomy, homeopat nemá podle čeho lék určit.

Je však možné použít Schüslerovy tkáňové soli a Bachovy květové esence, neboť jejich výběr probíhá na základě jiných kritérií. V tomto případě se jedná o tkáňovou sůl Kali Mur a Krizovou esenci. Kali Mur jednak vyladí imunitní systém, ale má také schopnost vylučovat chemické jedy z těla. 2 tablety denně týden předem a 3-4 tablety denně týden až dva po očkování.  Krizová esence pak podpoří psychiku. 4 kapky do užívací 30 ml lahvičky a z ní kapat 4x denně 4 kapky stejné časové období jako u soli.

Jak očkovat bezpečněji

(Zdroj: MUDr. Ludmila Eleková, Očkování, jeho účinky, následky a jejich léčba, II., podrobněji rozvedeno zde)

Pokud máte jakýkoliv dotaz k prevenci nebo detoxikaci, ptejte se na poradna@modryhad.cz nebo v online poradně.

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: