27. ledna 2020

Homeopatie a léčba zlomeniny

Domů » Homeopatické články » Homeopatie a léčba zlomeniny Kategorie: Homeopatie, Tkáňové soli

Asi nemusím nijak zvlášť zdůrazňovat, že se zlomeninou je dobré svěřit se do péče lékaře. Homeopatie však dokáže podpořit organismus, aby se zranění lépe a rychleji hojilo.

Šok

Pokud se u postiženého začnou rozvíjet známky šoku, jako je zrychlený tep, závrať, pocení, třes, je vhodné Aconitum napellus 30CH, jednorázově 1 kuličku, opakovat podle potřeby do zklidnění, cca v intervalu 15 min.


Bolest a otok

Základním lékem na traumata měkkých tkání, ke kterým při zlomenině dochází, je Arnica montana 15CH. Sníží bolest, otok, napomůže vstřebání krevního výronu. Při podání se řídíme bolestivostí, obvykle postačí 3-5x denně 1 kuličku přibližně týden.

Hojení kosti

Regeneraci kostní tkáně podpoří Calcarea phosphorica 9CH nebo Symphytum 9CH, 3x denně 1 kuličku do odstranění sádry. Použít můžete i tkáňovou sůl Calc phos (Calcarea phosphorica) 3 tablety denně.

Rehabilitace

Pokud vás čeká rehabilitace a rozcvičování jde trochu ztuha, pomůže Rhus toxicodendron 9CH, 3x denně 1 kuličku.

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: