23. září 2018

Nelezte mi do prostoru! (případ Carnegiea gigantica)

Domů » Homeopatické články » Nelezte mi do prostoru! (případ Carnegiea gigantica) Kategorie: Homeopatie, Případy z praxe

Muži nejsou úplně mou cílovou skupinou. Přesto se mi tu a tam nějaký v poradně objeví. Tentokrát to byl statný čtyřicátník, který měl pocit, že mu jeho žena nepřiměřeně zasahuje do jeho prostoru. Má dojem, že mu neustále něco vytýká a kritizuje ho, což ho velice rozčiluje. Zajímavé je, že si současně ale uvědomuje, že jeho reakce jsou přehnané, zejména když si s manželkou situaci vyjasní, a on již bez prvotních silných emocí pochopí, jaký byl její motiv a záměr.



Během dalšího povídání vyšlo najevo, že obdobné, ale mnohem prudší reakce má, když je se svojí matkou. Pořád po něm něco chce, zavaluje jej povinnostmi a absolutně jej nerespektuje. Velmi snadno a rychle se naštve. Ze zdravotních obtíží jej trápí pouze nadváha, jinak je zdravý. Ví, že jí hodně sladké věci, miluje je a touží po nich již od dětství. Během dne si musí jít lehnout, aby mohl dál pracovat. Často totiž pracuje u počítače až do noci, práce ho ale velmi baví a je mu i koníčkem.

V tomto případě se nabízí výhodně použít metodu izraelské homeopatky Michal Yakir. Klíčový je problém s matkou, s pronikajícím ženským elementem. Reakcí na situaci je výrazný vztek. Vhodným lékem se po diferenciální diagnostice ukázala být Carnegiea gigantica, kaktus, který znáte z westernových filmů. Když zaprší, nasaje do sebe vodu, viditelně se rozšíří, postupně ji pak spotřebovává. Zvířata jej využívají jako rezervoár vody, musí se tedy chránit před jejich proniknutím. Má ostny a tlustou slupku.

Carnegiea gigantica

Mentální obraz 

Fyzické potíže

Na kontrole přibližně po dvou měsících jsem byla velmi příjemně překvapená. Doma již k hádkám tak často nedochází, klient udává, že se s problematickými situacemi naučil lépe pracovat. Dokonce i s matkou má větší trpělivost a jedná s ní smířlivěji.
Výrazný byl něj i úbytek hmotnosti. Po letech pokusů, nezdarů a jojo efektu našel způsob stravování, který mu vyhovuje a současně při něm hubne přibližně 1 kg týdně. Chuť na sladké má, ale dokáže ji uspokojit např. bílým jogurtem s ovocem, semínky a troškou medu, tedy kombinací, kterou dříve nejedl.

💡 Články na tomto webu mají informační a vzdělávací charakter, nenahrazují odbornou lékařskou péči.


Jana Ungrová
Jana Ungrová

Homeopatie pro mne není jen efektivní metoda, kterou lze pomoci při nejrůznějších obtížích, ale i životní filosofie a přístup ke světu, který upřednostňuje svobodnou vůli a vlastní zodpovědnost každého z nás.



Komentáře

Napsat komentář: